Η Μήλος

Η Μήλος είναι ένα από τα στολίδια του Αιγαίου και ένα από τα νησιά με τα πιο εντυπωσιακά πλάνα στις Κυκλάδες και όχι μόνο. Οι επισκέπτες εκπλήσσονται από την ηφαιστειογενή μορφολογία του νησιού και την ονειρική λευκή ομορφιά της. Κάθε σπιθαμή, κάθε σοκάκι, κάθε χωριό και κάθε παραλία στέκονται από μόνα τους περήφανα για τη μοναδικότητά τους. Αν βρεθείτε στη Μήλο αξίζει να επισκεφθείτε τα παρακάτω παραλίες:

Κλέφτικο: Μία παραλία από τις πιο διάσημες στη Μήλο. Οι ηφαιστειογενείς λευκοί βράχοι που θα δείτε μέσα στη θάλασσα και το απέραντο γαλάζιο θα σας εντυπωσιάσουν. Μύθοι λένε πως στα χρόνια της πειρατείας, το Κλέφτικο χρησιμοποιούταν ως ορμητήριο και ως καταφύγιο από τον άγριο καιρό.

Σαρακήνικο: Σε αυτή την παραλία δε θα βρείτε αμμουδιά αλλά μία έκταση από λευκούς βράχους για παραλία. Το λευκό σε συνδυασμό με το γαλαζοπράσινο χρώμα της θάλασσας την καθιστούν μία από τις ομορφότερες παραλίες του νησιού.

Φυροπόταμος: Κολυμπήστε μέσα στα γαλανά νερά του Φυροποτάμου, ενώ περιτριγυρίζεστε από τα χρωματιστά σπιτάκια και τον ιστορικό χώρο πάνω από αυτά.

Φυριπλάκα: Η παραλία της Φυριπλάκας είναι μία μεγάλη παραλία με λευκή αμμουδιά και κρυστάλλινα νερά. Η παραλία χωρίζεται σε δύο μεριές από έναν βράχο. Στη δεξιά μεριά η παραλία είναι οργανωμένη. Η αριστερή μεριά πάλι είναι για πιο χαλαρές και ήρεμες στιγμές. Η επιλογή είναι δική σας!

Τσιγκράδο: Μία από τις κρυφές παραλίες του νησιού, καθώς για να φτάσετε εκεί πρέπει να κατεβείτε μέσα από μία σκάλα που ενώνει τα βράχια με την παραλία. Η κατάβαση γίνεται πιο εύκολη με τη χρήση ενός σχοινιού που είναι τοποθετημένο για την ασφάλεια των επισκεπτών.

Αγία Κυριακή: Το μήκος της παραλίας Αγίας Κυριακής φτάνει τα 600 μέτρα. Κάτι που εκπλήσσει γι’ αυτή την παραλία είναι ότι στην άμμο της θα βρείτε θαμμένα διάφορα αρχαία αγγεία. Τις ημέρες με βορειά είναι ιδανική για θαλάσσια σπορ.

Παλαιοχώρι: Περίπου 10 χιλιόμετρα από το κέντρο του νησιού, Αδάμαντα, το Παλαιοχώρι είναι μία επίσης ηφαιστειογενή παραλία με κοκκινωπά βράχια να την περιτριγυρίζουν.

Παπάφραγκας: Μία παραλία με μικρή αλλά πανέμορφη αμμουδιά. Λέγεται πως χρησιμοποιούταν ως ορμητήριο από τους πειρατές, όπως ακριβώς και το Κλέφτικο. Αν την επισκεφθείτε, αξίζει να γνωρίσετε και τον προϊστορικό οικισμό της Φυλακωπής που βρίσκεται εκεί.

Προβατάς: Η ρηχότητα της θάλασσας του Προβατά την καθιστά μία παραλία ιδανική για παιδιά. Η αμμουδιά της είναι χρυσοκόκκινη και η πρόσβαση σε αυτή γίνεται με αμάξι.

Γέροντας: Μία ξεχωριστή παραλία που είναι περιτριγυρισμένη από ψηλά βράχια. Έχει μία φυσική γέφυρα, η οποία ενώνει τη στεριά με το βράχο, ο οποίος βρίσκεται λίγα μέτρα από τη παραλία, μέσα στη θάλασσα. Η πρόσβαση στην παραλία  Γέροντα γίνεται κυρίως με καραβάκι.

Book Now